Завръщането на Санчо в Борусия Дортмунд временно се отлага


Н. Гавазов

Завръщането на Санчо в Борусия Дортмунд временно се отлага

Манчестър Юнайтед и Борусия Дортмунд все още не са постигнали пълно споразумение за януарската сделка за Джейдън Санчо, въпреки съобщенията, че нападателят е на път да се завърне в BVB.

23-годишният футболист е готов да напусне "Олд Трафорд" след раздора си с мениджъра на "червените дяволи" Ерик тен Хаг, който произтича от отпадането на нападателя срещу Арсенал в началото на септември.

Санчо оспори твърденията на Тен Хаг, че лошото представяне на тренировката е довело до отпадането  му от сблъсъка на стадион "Емирейтс", а бившият нападател на Манчестър Сити публикува изявление в социалните медии след мача, в което твърди, че е бил направен "изкупителна жертва".

Англичанинът не е участвал в мачове на първия отбор на Ман Юнайтед и е почти сигурно, че ще напусне 20-кратния шампион на Англия в близко бъдеще.

Дортмунд се очерта като фаворит за преподписването му под наем и се смяташе, че сделката ще бъде потвърдена в петък, но според Sky Deutschland преместването е отложено.

В доклада се твърди, че "все още няма пълно съгласие“ между двата клуба, що се отнася до по-фините детайли, така че преговорите продължават.

Според Football Insider , опцията за закупуване това лято вероятно ще бъде включена в договора за наем, като Дортмунд потенциално може да преподпише с него за постоянно срещу £25 милиона в края на кампанията.

Съобщения от журналистите Флориан Плетенберг, Патрик Бергер и Джеско фон Айхман обаче твърдят, че сега е малко вероятно да бъде включена опция за покупка.

Твърди се, че Санчо вече е постигнал споразумение с BVB за завръщане, но Манчестър Юнайтед все още не е дал зелена светлина, като се очаква отборът от Висшата лига все още да плаща по-голямата част от неговия пакет заплати.

Според London Evening Standard , въпреки забавянето, сделката вероятно ще бъде потвърдена през уикенда.

Нападателят премина в Ман Юнайтед от Дортмунд през лятото на 2021 г. и има договор с тима на Тен Хаг до края на кампанията 2025-26.

Санчо обаче се бори да остави своя отпечатък за "червените дяволи", като отбеляза само 12 гола и шест асистенции в 82 изяви във всички турнири.

Най-успешният период от кариерата на нападателя дойде в Дортмунд, като отбеляза 50 гола и регистрира 64 асистенции в 137 мача за клуба между 2017 и 2021 г.

При условие, че може да бъде постигнато споразумение, Санчо може да бъде включен в зимния тренировъчен лагер на BVB в Марбея, докато се опитва да изгради своята форма преди следващия мач на германския отбор от Бундеслигата срещу Дармщад на 13 януари.

  Сподели
382