Сър Алекс проговори - Не иска Снайдер


И. Ангелов

Сър Алекс проговори - Не иска Снайдер

Guardian.co.uk днес публикува думите на Сър Алекс Фъргюсън пред ESPN от американското турне на Манчестър Юнайтед. Той отрече да преследва Уесли Снайдер, като така опроверга всички слухове, свързващи напоследък халфа с подписване за "Червените дяволи". Въпреки че оферта не е имало към Интер, Дейвид Гил бе сочен от медиите, че е преговарял с представители на Снайдер. 

И докато Марко Бранка настояваше, че играча не се продава, идваха слухове, че Снайдер няма да се вписва много в схемата на Гасперини. Фъргюсън обаче опроверга всички слухове за този трансфер: "Постоянно чета за това, но няма абсолютно нищо в тази насока. На първо място, аз дори не мисля, че Интер искат да го продадат. Постоянно се спекулира във вестниците, за жалост. Нямам отговор защо, но не трябва да се поставят обиди към играчи и клубове. Няма какво да направим по въпроса."

Снайдер, на 27 години, е под контракт с Интер до 2015 година. Ако бе за продан, то той многократно би надвишил цената, която бе платена за него, за да пристигне от Реал Мадрид - 16 милиона евро. Сега обаче Снайдер ще получава заплата от 190 000 лири седмично, за да остане с клуба си. 

Според някой специалисти на острова и BBC това може да се окаже някой от редовните номера на Сър Алекс спрямо медийте, като така той иска да снеме от напрежението по въпроса, както и от постоянния натиск. Според Дарън Кан, един от най-активните репортери, преговори е имало и те са факт в момента, но Сър Алекс е известен с манипулацията на медиите.

  Сподели
143