Арсенал готви три трансфера през зимата


Н. Гавазов

Арсенал готви три трансфера през зимата

Съобщава се, че Арсенал има амбиции да направи три трансфера през януарския трансферен прозорец.

"Артилеристите“ могат да твърдят, че са се насладили на силен първи полусезон, по-специално напредвайки до осминафиналите на Шампионскалига като победители в групите.

Въпреки това, макар че прекара периоди на върха в класирането на Висшата лига, отборът на Микел Артета загуби известна инерция през последните седмици, събирайки само четири точки от четири мача.

Докато равенството 1:1 като гост на съперника Ливърпул преди Коледа се възприема като положително, Арсенал остана с тази точка, като загуби с 2:0 у дома от Уест Хем Юнайтед по-рано тази седмица.

След мача Артета бе критичен към работата на отбора си в последната третина, като не успя да пробие задната линия на Уест Хем, въпреки че имаше продължителни разигравания в последната третина.

В резултат на това се появиха широко разпространени предположения, че нов централен нападател ще бъде взет през януари, след като нито един играч на Арсенал не отбелязва повече от пет гола във висшия дивизион през 2023-24 г.

Въпреки това, според Football Insider , Арсенал за предпочитане би искал да привлече още две нови лица в дните и седмиците след края на годината.

Твърди се, че испанецът иска да види нов централен защитник и полузащитник на стадион "Емирейтс" в опит да засили възможностите си.

Артета не е къс в нито една от гореспоменатите области, но се появява желание да освежи нещата и да се опита да подобри качеството, с което разполага.

За да бъде постигнато това, в доклада се посочва, че много може да зависи от това дали Арсенал ще успее да освободи място в състава си за заплати и да генерира средства, за да подобри позицията си по отношение на финансовия феърплей.

През последните седмици защитникът Якуб Кивиор и дуото в полузащитата Жоржиньо и Томас Партей бяха предложени за напускане, ако пристигнат подходящи оферти.

Арсенал също така вероятно ще бъде готов да спечели пари от Седрик Соареш и Мохамед Елни , чиито договори изтичат в края на сезона.

Емил Смит Роу също може да бъде разглеждан за напускане, но клубните служители едва ли ще обмислят продажба, ако тяхната оценка не бъде изпълнена, въпреки проблемите с контузията на възпитаника на академията през последните 16 месеца.

  Сподели
549