Челси обмисля трансфер на Мати Кеш


Н. Гавазов

Челси обмисля трансфер на Мати Кеш

Челси обмисля трансфер на десния бек на Астън Вила Мати Кеш по време на януарския трансферен прозорец, съобщават британски източници.

"Сините" бяха затруднени с контузии на няколко играчи от първия отбор през този сезон, включително капитана Рийс Джеймс, който претърпя операция заради проблем с подколянното сухожилие миналата седмица.

Джеймс претърпя три сериозни контузии на подколянното сухожилие в рамките на 12 месеца и се очаква последният му неуспех да го изключи за около четвърти месец.

Двадесетгодишният Мало Густо е единственият признат десен бек на Челси в отбора на Маурисио Почетино, докато централният защитник Аксел Дисаси и левият бек Марк Кукурела също действаха отдясно на защитата този сезон.

Въпреки добре документираните си разходки през последните трансферни прозорци под ръководството на съсобственика Тод Боели, Челси се очаква да засили стремежа си към нов десен бек през Новата година, за да осигури по-голяма конкуренция за Густо, по-специално през втората част на кампанията.

Според 90min, Челси е идентифицирал полския национал Кеш като потенциална цел през зимата.

26-годишният играч прекара първите четири години от старшата си кариера в Нотингам Форест, преди да се присъедини към Астън Вила за около £15 милиона през лятото на 2020 г.

Оттогава Кеш има общо 122 мача за "лъвовете" във всички състезания, включително 26 мача този сезон във Висшата лига, Купата на Лигата и Лигата на Конференциите.

Отскоро Мати изпадна от титулярния състав, като мениджърът Унай Емери избра да играе с Езри Конса на десния фланг в мачовете от най-високия дивизион срещу Борнемут, Манчестър Сити и Арсенал.

След това Кеш се върна в първите XI за последователни мачове срещу Брентфорд и Шефилд Юнайтед, започвайки като десен халф срещу "пчелите", преди да изтърпи наказание от един мач за загубата с 3-2 от Манчестър Юнайтед на Боксинг Дей.

Остава да се види дали Кеш ще продължи да бъде ротиран като десен бек от Емери, но ако редовното му време за игра стане ограничено, евентуално преминаване към "Стамфорд Бридж" може да се хареса на защитника.

Твърди се също, че Челси дава приоритет на добавянето на нов централен нападател през януари, като се смята, че Айвън Тоуни от Брентфорд е високо в списъка им с цели.

  Сподели
157