Брайтън с победа над Тотнъм


И. Ангелов

Брайтън с победа над Тотнъм

Брайтън посрещна Тотнъм в срещата от поредния деветнадесети кръг на английската Висша лига. Днес на "АМЕКС Стейдиъм" домакините се разправиха със своя гост с 4:2 и дори пропуснаха големи положения за повече голове, както пропуски направиха и момчетата на Анге Постекоглу.

В 11-ата минута днес домакините откриха когато Жоао Педро намери Джак Хиншелууд в полето и от труден ъгъл с десния крак той намери как да вкара за 1:0. Самият Педро оформи 2:0 от дузпа малко след като Ван Хеке бе нацелил гредата на Викарио в добра ситуация. В 32-ата минута гредата спря и Милнър от гола.

На почивката в игра бе включен завърналият се след дълго отсъствие титулярен ляв бек на Брайтън Первис Еступинан. В 63-ата минута след корнер на Милнър топката достигна именно него, и от далечна дистанция бранителят я прати далеч от Викарио за 3:0. 

В 75-ата минута и Ло Селсо направи дузпа, която Жоао Педро вкара отново за 4:0. В 81-ата минута Сон с успоредно подаване асистира за резервата Алехо Велиз и 4:1. Четири минути след това Педро Поро намери главата на Бен Дейвис за 4:2, което вдъхнови "шпорите" за финален натиск, но той не доведе до повече от греда след удар на Удоджи в 95-ата минута.

  Сподели
247