Йорк: Райс ще оправдае цената си само с трофеи


Н. Гавазов

Йорк: Райс ще оправдае цената си само с трофеи

Легендата на Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк вярва, че полузащитникът Деклан Райс ще оправдае цената си от £105 милиона само ако донесе трофеи на Арсенал.

Пресата и феновете не спират да се възхищават колко добре Райс се вписа в играта на Арсенал след преминаването му от Уест Хем миналото лято.

Йорк обаче предпочита да бъде по-предпазлив и все още не е готов да нарече това придобиване успех за "артилеристите".

"Деклан Райс трябва да спечели няколко трофея, преди да променя мнението си. Знам, че той отбеляза важни голове срещу Лутън и Манчестър Юнайтед, но това е, което очаквате, когато харчите толкова много пари.

Няколко гола не означават много, ако завършиш втори в края на сезона. Това не е, което искам от играч със £100 милиона. Искам той да спечели големи трофеи.

Хората ще си помислят, че е несправедливо, но £100 милиона са адски много, за да похарчите, за да получите второ място. Ако идвате за такива пари, трябва да направите клуба си успешен. В противен случай няма смисъл.

Райс може да вкарва важни голове, но това няма да означава нищо, ако Арсенал не печели трофеи. Очаквам Райс да стане модерен Рой Кийн и да доведе отбора до почести. Ако направи това, аз няма да имам всякакви въпроси относно цената му.

Мисля, че Райс е много добър играч, но не го виждам като играч за £105 милиона. Предполагам, че това е начинът, по който е трансферният пазар сега. Ако Райс успее, аз ще бъда първият, който ще го поздрави“, заяви Йорк.

  Сподели
252