Ман Сити обърна Евертън


Н. Гавазов

Ман Сити обърна Евертън

След три гола през второто полувреме, Манчестър Сити постигна волева победа с 3:1 като гост на Евертън и се върна в топ 4 на Висшата лига.

Андре Гомес бе включен в стартовия състав на "карамелите" за първи път този сезон. Той и Бето замениха Идриса Гай с Доминик Калвърт - Люин.

В сравнение с финала на Световното клубно първенство срещу Флуминензе, Рубен Диас и Рико Луис липсваха от титулярния състав на Сити, заменени от Мануел Аканджи и Матеус Нунес.

Домакините от "Гудисън Парк" веднага дадоха топката на съперника и се вкопаха в собствената си половина на терена, концентрирайки се изцяло върху защитата.

Гостите имаха първия си реален шанс да открият резултата в 14-ата минута, но вратарят на Евертън Джордан Пикфорд парира удара на Нунес и Хулиан Алварес.

В 24-ата минута Пикфорд за пореден път помогна на отбора си, като попречи на Джак Грилиш да отбележи.

"Карамелите" бяха тихи в предни позиции до 29-ата минута, но веднага откриха резултата. "Гражданите" загубиха топката в собственото си наказателно поле, от което Дуайт Макнийл се възползва, стреляйки от левия край на наказателното поле във вратаря, където Джак Харисън постави крака си - 1:0.

В 33-ата минута Харисън отново имаше шанс, но Едерсон отби летящата под гредата топка след силен удар на Джак от границата на наказателното поле.

В останалата част от мача Сити не само не създаде нищо в предни позиции, но и загуби с контузия Джон Стоунс, който бе заменен от Йошко Гвардиол.

Но през второто полувреме нещата се развиха доста бързо от мъртва точка. Още в 53-ата минута Фил Фодън с далечен удар уцели близкия ъгъл на вратата на Пикфорд - 1:1.

Гражданите се надъхаха и атаката им завърши с дузпа в 62-ата минута. Именно Амаду Онана блокира с ръка удар на Нейтън Аке. Алварес се доближи до 11-те метра и стреля през центъра - 1:2.

Гостите доминираха известно време над съперника си, но след това малко се успокоиха, защото домакините започнаха да показват зъби. В 75-ата минута Калвърт-Люин, завършвайки центриране на партньора си, просто не уцели вратата.

Евертън пое риск и в крайна сметка плати за него. В 86-ата минута Пикфорд пусна топката към своя защитник, в резултат на което Бернардо Силва засече и прехвърли топката над вратаря - 3:1.

Останалата част от мача бе белязана само от удар на Фодън, който нацели гредата.

Сити напълно доминираше над съперника си в началото на мача и голът на Харисън изглеждаше напълно нелогичен. След почивката обаче "гражданите" поправиха това недоразумение и взеха важни три точки.

  Сподели
518