Клоп: Само някой, който не е играл футбол, може да определи това като засада


Н. Гавазов

Клоп: Само някой, който не е играл футбол, може да определи това като засада

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп критикува "безумното" решение за отмяна на гол на Харви Елиът при победата на "червените" с 2:0 над Бърнли на "Търф Мур".

Мърсисайдци постигнаха седма поредни победа на Боксинг Дей срещу подопечните на Винсент Компани, които се поддадоха на точните удари на Дарвин Нунес и Диого Жота от двете страни на почивката.

Спокойният завършек на Нунес намери далечния ъгъл само с шест минути на часовника, но Ливърпул не успя да превърне превъзходството си в по-голяма разлика през първото полувреме, тъй като бе отменен гол на Коди Гакпо. Съдията прецени, че Нунес е повалил Чарли Тейлър, а Елиът също стана жертва на реферите през второто полувреме, тъй като арбитрите прецениха, че Мохамед Салах е в засада и влияе на играта.

Бърнли от своя страна продължи да задава още няколко въпроса на защитната линия на Ливърпул.

Червените обаче излязоха невредими и поставиха точка на спора в 90-ата минута, когато Жота комбинира с Луис Диас и успя да стреля през краката на Трафорд от тесен ъгъл в лявата част на зоната.

Успехът на Ливърпул означава, че те временно ще оглавят таблицата на Висшата лига , поне докато Арсенал се завърне в игра в четвъртък.

Германският специалист коментира срещата: "Само някой, който никога не е играл футбол, може да определи това като засада. Лудост е, когато видите това. Защо съдиите създават собствено мнение за нещо?

Всички гледаме футбол и се нуждаем от съдията, но се нуждаем от него, за да прави правилните тълкувания на правилата. Това е като, уау. Хандбалът понякога е хандбал и всички тези неща".

Независимо от това, Клоп успя да се наслади на "невероятното" представяне на хората си.  

"Опитахме се да намерим какъв е начинът на Ливърпул и изглежда малко като хвърляне на препятствия пред нас и намиране на начини да го преодолеем.

Изиграхме невероятен мач, но резултатът бе просто 1:0, което бе наистина странно! Така е във футбола. Вероятно с най-трудната ситуация в целия мач, ние правим 2:0.

Създадохме много положения напоследък и не използвахме много от тях, но в крайна сметка всичко зависи от представянето. Изиграхме четири мача за 10 дни и просто трябва да преминете през това. Като цяло, играта, която показахме, бе точно каквато искахме да играем.

По това време те нямаха решения, но ние оставихме вратата отворена и това е така. Сега имаме пет дни до следващия мач, така че се чувстваме като че трябва да отидем на почивка? Не, момчетата ще имат само два дни почивка със семейството", завърши Клоп.

Победата на Ливърпул над Бърнли представлява последния им мач за 2023 г., а "червените" ще открият Новата година с домакински сблъсък срещу Нюкасъл Юнайтед на Анфийлд на 1 януари.

  Сподели
563