Челси с антирекорд за календарната година


Н. Гавазов

Челси с антирекорд за календарната година

След поражението с 2:1 от Уулвърхемптън Уондърърс на Бъдни вечер във Висшата лига, Челси постави нежелан рекорд през календарната година.

Никой друг тим в английския висш дивизион не е загубил повече от 19 мача на "сините"  през 2023 г., което подчертава проблемите, които представителите на тима от Западен Лондон претърпяха тази година.

Хората на Маурисио Почетино бяха осъдени на осмата си загуба от кампанията 2023-24 в неделя следобед на "Молиню", където "вълците" на Гари О'Нийл победиха с 2:1.

Удар с глава на Марио Лемина в началото на втория период откри резултата за "жълто-черните", преди бившият защитник на Тотнъм Мат Дохърти да удвои предимството на домакините.

Влезлият като резерва пристигналият през лятото Кристофър Нкунку вкара първия си гол във Висшата лига, за да даде шанс на "сините" късно, но гостите не успяха да стигнат до изравнителен гол.

19-ата загуба на Челси за 2023 г. във Висшата лига означава, че никой друг отбор не е усещал вкуса на поражението повече пъти от "сините" през тази календарна година.

Борнемут и Фулъм на Марко Силва са в състояние да се изравнят с тези на лондончани от Западен Лондон, но нито един екип не се е представил по-зле от отбора на Почетино по отношение на завършването на мачове от най-високия дивизион.

Само три отбора в първите пет първенства в Европа са побеждавани повече пъти от Челси през 2023 г.: Алмерия (24), Вердер Бремен (20) и Емполи (20).

От клубовете, които са прекарали цялата година във Висшата лига, само Нотингам Форест (39) и Кристъл Палас на Рой Ходжсън (41) са събрали по-малко точки от 42 на сините

  Сподели
182