Челси иска Скот Паркър, заменя Есиен


И. Ангелов

Челси иска Скот Паркър, заменя Есиен

От Челси са направили ход по привличането на Скот Паркър от Уест Хям под наем, за да може той да замени контузения Микаел Есиен. С такава информация излязоха днес от The Times. "Чуковете" биха били склонни да продадат английския национал, защото по този начин ще олекне напрежението от финансова гледна точка за тях. В Чемпиъншип 60-те хиляди лири седмично за халфа са много.

Въпреки това, Андре Вилаш-Боаш е склонен да вземе играча само под наем, и ще заплати за това около 1.5 милиона лири. Полузащитникът е играл за една година в Челси и преди в своята кариера, преди да се премести в Нюкасъл Юнайтед. Конкуренция за Челси обаче се оказва Тотнъм, които също наблюдават футболиста и са склонни да дадат 8 милиона за услугите му.

Паркър бе звездата на тима през миналия сезон, и въпреки несполуките на тима той получи приза Играч на годината на пишещите за английския футбол. Освен това той бе привикан и в националния тим на Фабио Капело. "Сините" пък засилиха и офертата си за Лука Модрич , за да запълнят дупката от Есиен, който ще отсъства 6 месеца.

  Сподели
143