Тотнъм успя срещу Евертън


И. Ангелов

Тотнъм успя срещу Евертън

Тотнъм посрещна Евертън в срещата от осемнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините успяха да поведат с два гола, но срещнаха изключителна агресия и връщане на противника в мача до края, едва успявайки да задържат крайно 2:1 за победата си.

В 9-ата минута Бренан Джонсън се включи от дясно и центрира перфектно за Ришарлисон, който от близо бутна топката във вратата за 1:0. В 18-ата минута Сон удвои като вкара блокиран удар на Кулушевски за 2:0. В 24-ата минута Идриса Гай напусна принудително за Евертън и в игра се включи завръщащият се Андре Гомеш, който се представи много силно днес. До почивката Тотнъм обаче владееше над 70% от времето, което се промени тотално във втората част.

Евертън излезе след почивката променен и владеещ инициативата от първия сигнал. В 51-ата минута Калвърт-Люин вкара преди ВАР да отмени попадението поради нарушение по-рано на Гомеш. В 62-ата минута и гредата спаси Викарио. 

След още няколко положения обаче той се пропука в 82-ата минута след корнер, когато топката достигна Гомеш под ъгъл и той намери как да я изпрати перфектно в далечния ъгъл за 2:1. До края "карамелите" опитаха и да изравнят, но домакините издържаха.

  Сподели
187