Венгер обвини Сити, че нарушава финансовия феърплей


Н. Гавазов

Венгер обвини Сити, че нарушава финансовия феърплей

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е убеден, гигантската спонсорска сделка на Манчестър Сити повдига опасения за надеждността за финансовия феърплей, който УЕФА ще въведе съвсем скоро. Както е известно, клубът от Ийстланд обяви, че е продал на основния си спонсор - националната авиокомпания на Абу Даби Etihad правата върху името на собствения си стадион, като сделката е на стойност 300 милиона паунда. Според някои специалисти, цифрите са изкуствено завишени, за да може клуба на Шейх Мансур да се вмести и да съществува според новите правила на УЕФА.

Венгер е един от хората, който постави под съмнение сделката.

„С финансовите детайли на това голямо споразумение, което бе обявено миналата седмица между Манчестър Сити и Etihad според мен се спекулира. Сити е про-активен член на Асоциацията на европейските клубове и трябва да работи за повече прозрачност по отношение на финансовия феърплей", цитира London Evening Standard думите на Венгер.

„Това повдига въпроса за доверието към финансово честната игра. Трудността и достоверността на финансово честната игра е заложена на карта. Спонсорството трябва да бъде по пазарни цени, не може да бъде удвоено, утроено или учетворено. Ако се въвеждат правила, то те трябва да се спазват. Мишел Платини много държи на този въпрос. Той не е глупав и знае добре, че ще има клубове, които ще се опитат да заобиколят въпроса. Всъщност, това за него ще бъде един голям тест. Аз наистина не знам дали сделката е извършена по пазарна цена", допълва мениджърът на Арсенал.

 

  Сподели
132