Тотнъм се справи с Нотингам Форест


И. Ангелов

Тотнъм се справи с Нотингам Форест

Нотингам Форест посрещна Тотнъм в срещата от поредния седемнадесети кръг на английската Висша лига. Днес гостите от Лондон спечелиха с 2:0 след голове от Ришарлисон и Кулушевски за да изравнят Ман Сити по точки на четвъртата позиция в класирането. В срещата бе изгонен и Бисума към края на срещата, което ще му донесе и наказание.

В първата част Тотнъм добави към проблемите си с контузени след като Бренан Джонсън напусна принудително в 32-ата минута и бе сменен от Оливър Скип. Това подейства в полза на играта на домакините краткотрайно, и в 47-ата минута преди почивката те допуснаха след статично положение в половината на Тотнъм, от където топката достигна дясното крило и там Кулушевски се справи с Тофоло за да центрира на главата на Ришарлисон, който се извиси над Търнър за 1:0.

Във втората част домакините опитаха да играят с повече агресия и в 58-ата минута Еланга вкара, след което ВАР отмени попадението заради засада. 

В 65-ата минута Търнър сбърка и подари гол на Кулушевски за 2:0, с което гостите можеха да смятат срещата за спечелена, ако не бе изгонването на Бисума само пет минути след това. Първоначално той получи жълт картон за влизането в Йейтс, но ВАР изпрати съдията на монитора и той показа червен картон.

До края домакините показаха желание да се върнат в срещата, но Викарио се прояви като герой за гостите.

  Сподели
268