Ман Юнайтед катастрофира още преди мача с Ливърпул?


Н. Гавазов

Ман Юнайтед катастрофира още преди мача с Ливърпул?

Манчестър Юнайтед може да остане без услугите на цели 11 играчи за неделния сблъсък от Висшата лига срещу Ливърпул на "Анфийлд".

"Червените дяволи" претърпяха домакинска загуба с 3:0 от Борнемут в лигата миналия уикенд, преди да паднат с 1:0 от Байерн Мюнхен на "Олд Трафорд" в Шампионска лига във вторник.

Има натиск върху мениджъра Ерик тен Хаг да постигне положителен резултат срещу Ливърпул в неделя, но 20-кратните шампиони на Англия може да останат без 11 играчи, което е истинска катастрофа още преди да е започнало едно от емблематичните дербита на Острова.

Каземиро и Лисандро Мартинес ускориха възстановяването си съответно от контузии на подколянното сухожилие и стъпалото, но двойката отново определено ще липсва този уикенд.

Тирел Маласия също все още се възстановява от операция на коляното, докато Кристиан Ериксен все още не е готов да се завърне от контузията на коляното, която получи преди международната пауза през ноември.

Капитанът Бруно Фернандеш определено е аут, като португалският национал е наказан заради жълтия картон, който получи при загубата с три гола от Борнемут в първенството.

Амад Диало се завърна към тренировките след проблем с коляното, но националът на Кот д'Ивоар все още не е готов да бъде използван, докато Джейдън Санчо остава извън съперничеството за първия отбор поради силното си разминаване с Тен Хаг, което се очаква да доведе до заминаване през януари.

Виктор Линдельоф остава под съмнение поради проблема, който го накара да пропусне последните два мача, докато Мейсън Маунт също е изправен пред битка за участие в срещата, въпреки че наскоро се върна към тренировки след проблем с прасеца.

Междувременно Ман Юнайтед получи две нови контузии срещу Байерн, като Хари Магуайър и Люк Шоу бяха принудени да напуснат терена.

Проблемът на Магуайър изглежда е свързан със слабините му, докато Шоу, който току-що се завърна след тримесечно отсъствие с мускулен проблем, изглежда усети проблеми с подколянното си сухожилие във вторник.

Ман Юнайтед все още не е предоставил официална актуализация за дуото, но изглежда много малко вероятно някой от тях да бъде наличен поради естеството на техните проблеми.

Рафаел Варан се завърна в отбора срещу Байерн след отпадане от първите XI, а сега се очаква да започне и срещу Ливърпул този уикенд.

Подготвеният отново Джони Евънс също може да се появи отзад, ако Линдельоф не се възстанови навреме, докато отново може да има места в отбора за Дан Гор и Джо Хюгил .

Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд пропуснаха срещу Байерн поради заболяване, но се очаква двамата да се върнат навреме за пътуването до отбора на Юрген Клоп.

  Сподели
850