Постекоглу: Игнорираме подигравките


И. Ангелов

Постекоглу: Игнорираме подигравките

Босът на Тотнъм Анге Постекоглу отхвърли, че отборът му се е върнал към "обичайния път на шпорите". На фона на сериозното влошаване на формата, специалистите твърдят, че отборът се е върнал към старите си навици.

"Това са неща от училищния двор. Всичко, което трябва да знам, е, че този клуб не е печелил нищо от 15 години. Това е всичко, което трябва да знам. Защо това е така и защо другите може да мислят, че е така, и какъвто и да е етикет, това е реалността. Няма как да избягам от това", отговори Постекоглу.

"Няма смисъл аз да се опитвам да прикривам това или който и да е друг в този футболен клуб да се опитва да го прикрива. Ако искаш да бъдеш успешен, както повечето организации, трябва да се учиш от грешките в миналото, да измислиш план и да се придържаш към него.

"Каквито и етикети да поставят другите хора, това не може да бъде мотивация, това не може да бъде това, което ви движи. Ако искате да постигнете успех, трябва да имате ясна представа как ще го постигнете и да се придържате към процеса."

Той добави: "[Етикетът "Спърси път"] не трябва да тежи на новите играчи, защото те нямат история. Дали тежи на тези, които са били тук, това е нещо, което ми е трудно да преценя, но не е нещо, върху което разсъждавам или говоря от историческа гледна точка.

"Всичко, което можеш да направиш, е да очертаеш пътя си напред. Ако искате да промените възприятията, има само един начин да го направите. Хората няма да променят мнението си и да променят това, което мислят за вас, защото вие искате това. Трябва да им дадете причина за това. Това е позицията, в която се намираме. Ето защо съм тук, защото клубът искаше да промени курса си. Това е, което правя.

"Още от първия ден казах, че промяната означава промяна, промяна на всичко. Ако това означава промяна на начина на мислене, защото хората носят белези от миналото, нека се отървем от тях. Не можеш просто да си пожелаваш неща. Нещата трябва да се случат. Трябва да промените курса на това, което правите. Това е, с което съм се заел.

"Мъчно ми е да го кажа и звучи повтарящо се, но ние сме едва в началото. Според мен това, което трябва да изглеждаме, е дълъг път, който трябва да извървим, независимо че в краткосрочен план все още трябва да осигурим възнаграждение за нашите привърженици и да се уверим, че като футболен клуб сме в позицията, в която трябва да бъдем."

  Сподели
188