Хаг: Пазя клубната култура от Санчо


И. Ангелов

Хаг: Пазя клубната култура от Санчо

Босът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг обясни, че решението за изгонването на Жадон Санчо е било взето, за да се защити "културата" на клуба. Той заяви, че Санчо не е изпълнил нещата, които се изискват, за да играе за Юнайтед, като изявите на крилото не отговарят на стандартите на мениджъра и клуба. Холандецът добави, че крилото знае как може да се върне в игра - въпреки че тази възможност изглежда малко вероятна - като преди това заяви, че английският национал трябва да се извини.

Говорейки за продължаващото изгнание на Санчо, Тен Хаг подчерта: "Става дума за култура и всеки играч трябва да отговаря на определени стандарти и става дума за това. Какво ще се случи [за бъдещето на Санчо?] Той знае какво трябва да направи, дали иска да се върне и това зависи от него. Знае какво трябва да направи, това зависи от него."

За последно Санчо се появи в игра за Юнайтед на 26 август, когато загуби с 3:2 от Нотингам Форест. Той не бе включен в състава за срещата с Арсенал в следващия мач и след като тимът му бе победен с 3:2 на "Емирейтс", публикува в социалните мрежи съобщение, в което твърди, че е бил превърнат в "изкупителна жертва" от Тен Хаг. Оттогава насам крилото е изхвърлено от състава - въпреки плачевните резултати на Юнайтед в атака през този сезон.

 

  Сподели
299