Ливърпул може да привлече Даунинг още днес


Н. Гавазов

Ливърпул може да привлече Даунинг още днес

Полузащитникът на Астън Вила Стюарт Даунинг отхвърли предложението на Арсенал заради евентуалния си трансфер в Ливърпул, съобщават днес медиите на Острова. Според съобщенията, още в понеделник играчът може да стане част от „мърсисайдци". Както е известно, в средата на миналата седмица бирмингамци отклониха предложението на клуба от „Анфийлд", което беше в размер на 15 милиона паунда. Мотивът беше, че въпросната сума не отговаря на качествата на футболиста.

От ситуацията побърза да се възползва Арсенал, който търси заместник на Насри и Фабрегас и в късния следобед в петък, „артилеристите" отправиха оферта от 18 милиона паунда, но според източник от „Вила Парк", Даунинг вече е взел решение къде да продължи кариерата си.

Изборът на английския национал е върху Ливърпул и сега се очаква само „червените" да съгласуват трансферната цена на Даунинг. От своя страна, Маклийш не бърза с раздялата си с поредния ключов играч на отбора - наскоро Юнайтед привлече Ашли Йънг - и има намерение да получи за 27-годишният полузащитник поне 20 милиона паунда.

По всяка вероятност, Дамиен Комоли и Кени Далглиш ще коригират предложението си, за да ускорят трансфера, водени от идеята играчът по-бързо да пристигне на „Анфийлд", за да започне подготовката си за новия сезон. Според източници близо до Ливърпул, това може да се случи още днес.

 

  Сподели
125