Поуп ще пропусне четири месеца


Н. Гавазов

 Поуп ще пропусне четири месеца

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау потвърди, че вратарят Ник Поуп ще се нуждае от операция и ще отсъства около четири месеца.

31-годишният Поуп получи контузия на лявото рамо при победата на Нюкасъл във Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед миналата събота.

Хау от самото начало очакваше, че неговият титулярен страж си е изкълчил рамото и задълбоченият преглед потвърди това. Сега всичко зависи от хирурга.

"Операцията все още не е извършена, но очакваме около четири месеца. Това е голяма загуба за нас, но беше очаквано за нас след мача", каза Хау, цитиран от The Guardian.

Хау ще трябва да разчита на 34-годишния Мартин Дубравка през следващите седмици. "Свраките" също ще трябва да вземат решение за трансфер на вратар през януари.

"Ние наистина вярваме в Мартин и винаги съм имал високо мнение за него. Да, ние привлякохме Ник тогава – искахме да увеличим конкуренцията и да създадем отбор, който може да ни доведе до голям успех, но Мартин е вратар на високо ниво.

Той великолепно отразява удари, много е добър с крака и подаванията си, така че не бих се поколебал да пусна Мартин в отбора и се надявам да се справи много добре.

Не сме отправяли никакви искания или вземали каквито и да било решения за януари. Вратарите в този клуб имат възможност да засилят своите позиции и това се отнася за всички тук“, добави Хоу.

  Сподели
114