Сензационен равен между Ман Сити и Тотнъм


И. Ангелов

Сензационен равен между Ман Сити и Тотнъм

Манчестър Сити посрещна Тотнъм в последната и може би най-чакана среща от четиринадесетия кръг на английската Висша лига. Двата тима днес направиха голово шоу на "Етихад" и се разделиха при 3:3 след обрати в мача и геройства от Деян Кулушевски.

В 6-ата минута с първия удар на гостите Сон вкара за 1:0 след дълго подаване на Кулушевски при контраатака. В 9-ата минута обаче при статично положение от Алварез топката бе пратена в полето, Халанд отигра с глава, не успя да промени траекторията, но успя да заблуди Сон и той с коляно прати кълбото в собствената врата за 1:1.

Последваха няколко големи пропуска на Холанд и греда за Доку, преди Фоден да обърне резултата за 2:1 в 31-ата минута. 

В 69-ата минута с фалцов удар Ло Селсо матира Едерсон за 2:2, но в 81-ата минута Холанд асистира за Грилиш на дузпата за 3:2. Сити опита да владее топката до края, но в 91-ата минута Бренан Джонсън успя да се намери на позиция да центрира и го направи на главата на Кулушевски в полето за драматично 3:3 с удар в горната греда и мрежата.

Срещата завърши и с много спорен момент когато Холанд бе препънат в собствената половина, стана и бързо изведе Грилиш сам срещу вратаря в цялата половина на противниковото поле, но когато Грилиш приближи наказателното поле на противника съдията свири нарушение срещу Холанд и спря атаката на "гражданите", малко след което свири и края на срещата.

  Сподели
479