Ливърпул с драматична победа над Фулъм


И. Ангелов

Ливърпул с драматична победа над Фулъм

Ливърпул посрещна Фулъм в срещата от четиринадесетия кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Анфийлд" поведоха, бяха обърнати, и на свой ред постигнаха късен драматичен обрат за крайното 4:3. Защитата на домакините действаше колебливо в отсъствието на Алисон, но атаката бе невероятна и видяхме редица красиви голове. 

В 20-ата минута днес Ливърпул излезе напред след статично положение, което Александър-Арнолд изпрати в горната греда, топката се удари в гърба на Лено и влетя в мрежата му за 1:0. В 24-ата минута Робинсон от ляво през зоната на Арнолд успя да достави топката за Хари Уилсън и от близо той пусна през Келехер за 1:1.

В 38-ата минута красив гол вкара и Мак Алистър от дистанция, право в ъгъла на вратата за 2:1. В третата добавена минута на първата част обаче видяхме и 2:2 след корнер, при който топка от Хименез бе довкарана от Тете, отсъди се засада, но ВАР потвърди гола.

Преди почивката Фулъм вкара и нов гол, но ВАР този път го отмени. В 53-ата минута горната греда спря Нунез от гол на Ливърпул. След редица промени в двата състава Фулъм обърна мача в 80-ата минута чрез Рийд за 3:2.

В 87-ата минута Салах пусна на дъгата за Ендо и той изпрати топката далеч от вратаря за 3:3, което вдъхнови домакините за още агресия. Така в следващата минута избита топка попадна в Александър-Арнолд, и с мощно воле той вкара отново за 4:3.

  Сподели
420