Гуардиола: Имаме нужда от феновете, за да играем като животни


Н. Гавазов

Гуардиола: Имаме нужда от феновете, за да играем като животни

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че отборът му се нуждае от подкрепата на своите фенове, за да играе "като животно".

След равенството 1:1 срещу Ливърпул в събота, Гуардиола се оплака, че е твърде тихо на "Етихад". Самият Хосеп предположи, че това се дължи на ранния старт на мача.

Гуардиола смята, че требълът през миналия сезон е до голяма степен благодарение на феновете на Сити и преди домакинския мач от Шампионска лига срещу РБ Лайпциг, Хосеп призова феновете за подкрепа, обещавайки качествен футбол в замяна.

"Нашият стадион винаги е пълен и ние трябва да даваме най-доброто от себе си и да създаваме колкото можем повече, за да заредим с енергия нашата публика. Имам чувството, че отборът играе наистина добре и тези момчета, които са заедно от много, много години, се наслаждават на играта заедно.

В тези мачове през миналия сезон – полуфиналите, четвъртфиналите, големите мачове като Арсенал във Висшата лига – те бяха като животни и имаме нужда от това.

По мое скромно мнение винаги имаме нужда от нашите фенове, за да успеем. Благодаря ви, че дойдохте, защото без вас това е невъзможно. Ние сме по-силни заедно. Чувстваме се много по-добре, когато те са тук. Играем по-добре, но трябва да вземем първите стъпки, първите жестове. Трябва да направим това", заяви Гуардиола.

  Сподели
443