Астън Вила прескочи Тотнъм


И. Ангелов

Астън Вила прескочи Тотнъм

Тотнъм посрещна Астън Вила в срещата от поредния тринадесети кръг на английската Висша лига. Днес домакините пострадаха от три отменени гола, гостите от един, но вкараха два редовни срещу един редовен за победата с 2:1, с което заемат мястото на противника си в топ 4 на класирането на английското първенство.

Тотнъм започна много силно с редица положения. В 3-ата минута на златна позиция Кулушевски намери гредата на Мартинез. Продължителния натиск стигна до 22-ата минута когато след корнер на Педро Поро топката стигна волето на Ло Селсо и това бе 1:0.

Веднага Вила реализира в ответната атака чрез Уоткинс, но голът му бе отменен от ВАР заради засада. В 44-ата минута Сон вкара, но също бе лишен от гола от ВАР. В седмата добавена минута на първата част резултатът стана 1:1 когато Дъглас Луиз от статична топка намери на скорост Пау Торес и с глава той прати кълбото в ъгъла на вратата.

След почивката положенията продължиха да валят и пред двете врати. В 59-ата минута нов гол за Тотнъм бе отменен. Така в 61-ата резервата Тилеманс организира гол на Уоткинс след двойно подаване за 2:1. До края герой за "виланите" бе Мартинез, който се отличи с няколко класни спасявания, а в 85-ата допусна трети гол от Сон, но и трети отменен за корееца.

  Сподели
263