Челси определи две цели за трансфери


Н. Гавазов

Челси определи две цели за трансфери

Челси определи нападателя на Фейенорд Сантяго Хименес и крилото на Реал Бетис Асан Диао като потенциални цели.

"Сините" наеха редица атакуващи играчи през лятото, включително Коул Палмър, Кристофър Нкунку и Николас Джаксън.

Въпреки че направи тези сделки през предишния трансферен прозорец, Маурисио Почетино изглежда желае да привлече още атакуващи подкрепления през новата година.

Смята се, че Челси дава приоритет на нов нападател, като същевременно обмисля дали да подпише с ново крило.

Според Football Transfers отборът на Висшата лига следи Хименес от Фейенорд и Диао от Бетис.

В доклада се твърди, че нападателят на Наполи Виктор Осимен е първият избор на Челси, но лондончани проучват алтернативни варианти, в случай че преследването им на нигериеца се окаже безплодно.

Хименес привлече вниманието на босовете на Челси с впечатляващата си форма в Ередивизи този сезон.

22-годишният футболист натрупа 13 гола в 12 мача в лигата този сезон, което го прави вторият най-резултатен голмайстор в нидерландския висш дивизион.

Общо мексиканският национал е вкарал 38 гола в 60 изяви, откакто пристигна от Круз Азул през лятото на 2022 г.

Тъй като Хименес има договор до юни 2027 г., Фейенорд ще обмисли раздяла само срещу сума от около 40 милиона евро (34,8 милиона британски лири).

Челси също следи напредъка на Диао, тъй като се стреми да продължи политиката си за набиране на млади перспективи с дългосрочни договори.

Диао е следен от редица клубове, след като проби в отбора на Мануел Пелегрини през септември, когато се появи при поражението от Рейнджърс в Лига Европа.

18-годишният играч направи значително впечатление в дебюта си в Ла Лига, отбелязвайки първия гол при равенството 1:1 с Гранада.

След като видяха как тийнейджърът се утвърждава като редовен играч на първия отбор, от Бетис не са склонни да санкционират продажба през януарския прозорец и вероятно андалусците ще изчакат лятото.

  Сподели
351