Дийн смята, че Артета нанася ущърб на имиджа на Арсенал


Н. Гавазов

Дийн смята, че Артета нанася ущърб на имиджа на Арсенал

Бившият вицепрезидент на Арсенал Дейвид Дийн смята, че мениджърът на "топчиите" Микел Артета е навредил на имиджа на клуба с коментарите си след поражението с 0:1 от Нюкасъл.

Миналата седмица ФА обвини Артета в обида на рефера, изисквайки от Микел да обясни коментарите си, в които той нарече съдийството на "Сейнт Джеймсис Парк" "позор" и "срам".

Дейн, който ръководеше Арсенал от 1983 до 2007 г., е убеден, че Артета е направил грешка и шефовете на клуба е трябвало да вразумят Микел, вместо да го подкрепят с официално изявление на следващия ден.

"Бих ли го подкрепил, ако това се случи пред мен? Няма начин. Но ние говорим за емоционална игра и тези неща се случват. Мисля, че е тъжно и просто трябва да живееш и да се учиш.

Бих ли предупредил Артета? Вероятно. Но в същото време не искаш да подкопаваш авторитета на мениджъра.

В изблик на емоции мениджърът каза това, в което вярваше. Бях там на мача с Нюкасъл и той изглеждаше разстроен от решенията срещу него.

Мисля, че в крайна сметка това бе малко погрешно схващане, защото мачът продължи 101 минути, включително три спирания през първото полувреме и осем спирания през второто.

За 101 минути игра имахме само един удар към вратата, така че не можем да кажем, че отборът заслужаваше да спечели. Това е, каквото е.

Има процедура за това как те реагират на тези неща и просто мисля, че бе малко ненужно. Не мисля, че бе добре за имиджа на клуба“, заяви Дийн.

  Сподели
246