О'Хара призова за наказание на Артета


Н. Гавазов

О'Хара призова за наказание на Артета

Бившият полузащитник на Тотнъм Джейми О'Хара призова мениджърът на Арсенал Микел Артета да бъде наказан за остри критики към съдийството след поражението с 0:1 от Нюкасъл.

В четвъртък ФА повдигна обвинения срещу Артета за обида на съдии след първото поражение на Арсенал за сезона във Висшата лига.

Артета бе изключително ядосан на съдията и решението на VAR да отмени гола на Антъни Гордън и О'Хара смята, че Микел трябва да бъде наказан за грубите си забележки.

"Що се отнася до хленченето му... Всички знаем, че съдиите могат да бъдат лоши и VAR разочарова отборите, но ако някой трябва да се оплаква, това е (мениджърът на Уулвърхемптън) Гари О'Нийл, защото се сблъска с редица явни грешки.

Видях рецензията на [Хауърд Уеб] по Sky Sports за решението на съдията срещу Нюкасъл и реферите не пропуснаха нищо. Нямаше ясни доказателства, че топката е излязла извън границите. Нямаше ясна съдийска грешка, когато имаше фаул срещу Габриел. Значи това е гол.

Отне време, отне няколко минути, разочароващо е и може да се подобри и ускори, но самото решение бе правилно. Но да излезеш така и да разбиеш съдиите на пух и прах... Това само увеличава напрежението на реферите и им обещава нови разочарования. Мисля, че той изгуби контрол. Мисля, че заслужава дисквалификация", заяви О'Хара.

  Сподели
219