Иън Райт: Откога Арсенал произвежда талант за Ман Сити?!


И. Ангелов

Иън Райт: Откога Арсенал произвежда талант за Ман Сити?!

Иън Райт се изказа против политиката на Арсен Венгер, що се отнася до трансфери, след като Гаел Клиши вече е футболист на Манчестър Сити. Самир Насри също е напът да напусне столичани, а се свързва с трансфер именно в Сити, както и градският им съперник Юнайтед. Барселона пък ще искат да отмъкнат капитана Сеск Фабрегас от Арсенал.

Легендата на Арсенал Райт, който вкара 185 гола за тима, заяви, че по този начин няма как Венгер да привлече играчи от световна класа в Арсенал. В своята рубрика в The Sun той написа: "Подписването на Клиши за Сити не ме тревожи много, защото Киерън Гибс се развива страхотно. Но май и Насри ще го последва. От кога Арсенал стана клуб, който произвежда за Манчестър Сити? Сега и Сеск Фабрегас гледа към Барселона, това е много, много тъжно. Как по дяволите Арсен Венгер ще може да привлече топ футболисти сега?"

"Това е проблем, щом футболист като Клиши чувства, че клубът не е достатъчно добър за него. Той вижда, че Ман Сити ще се бори за трофеи догодина. Арсенал изостава. Опасното е, че когато си заминат всички звезди, ще е трудно да привличаш други такива. Венгер вярва, че с привличането на диаманти от чужбина, за които никой не е чувал, ще побеждава, защото ще ги развива."

"Иска ми се да видя как ще стоят нещата ако разполага с парите на Челси, или с подкрепата на Сър Алекс от Манчестър Юнайтед. Нека Венгер да преследва някой като Есиен. Тогава да вземе някой вратар като Джо Харт, бек като Венсан Компани. Така ще се противопостави на Манчестър Сити. Накарайте английските отбори да се съобразяват с Арсенал - сега феновете виждат как клубът гасне."

  Сподели
167