Комисия от ВЛ взе решение за гола на Гордън


Н. Гавазов

Комисия от ВЛ взе решение за гола на Гордън

Панелът за ключови инциденти в мачовете от Висшата лига реши, че голът на Антъни Гордън за Нюкасъл срещу Арсенал е бил правилно признат.

Нека припомним, че попадението на Гордън миналия уикенд отбеляза първото поражение на Арсенал този сезон във Висшата лига (1:0).

Голът - за голямо разочарование на мениджъра на "артилеристите" Микел Артета - бе присъден въпреки подозренията за излизане на топката извън границите, фаул на Жоелинтън срещу Габриел и засада на Гордън.

Случилото се предизвика големи дебати сред английската футболна общественост и буквално раздели на две феновете на Острова.

Това накара Висшата лига да създаде петчленна комисия, включвайки един от Висшата лига и един от съдийската колегия, която да разследва попадението на Гордън. В крайна сметка комисията реши, че реферът на терена Стюарт Атуел и реферът на ВАР Анди Мадели се справиха без грешка с гола на Антъни.

Както отбелязва BBC, комисията взе съответното решение чрез гласуване. Четирима бяха за това голът на Гордън да бъде зачетен правилно, а само един беше против.

Панелът също единодушно гласува, че Кай Хаверц от Арсенал е трябвало да бъде изгонен  през първото полувреме, след като фаулира Шон Лонгстаф.

  Сподели
798