Челси надви девет от Тотнъм


И. Ангелов

Челси надви девет от Тотнъм

Тотнъм посрещна Челси в дербито от единадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" видяхме множество отменени голове и спорни положения, както и двама изгонени за домакините, което в крайна сметка доведе до успех на "сините" с 4:1.

Тотнъм поведе рано в 6-ата минута когато Сар намери Кулушевски на фланга, той влезе диагонално и отклоненият му удар влезе в ъгъла на вратаря за 1:0. Последва гол на Сон в 13-ата минута, отменен поради засада от ВАР. В 21-ата минута Стърлинг вкара, но ВАР отново отмени поради игра с ръка на нападателя.

В 27-ата минута и попадение на Кайседо бе отменено тъй като топката премина през краката на играч в засада. В 31-ата минута след нов дълъг ВАР преглед за нарушение на Ромеро в полето, той бе изгонен и това бе дузпа, която Палмър превърна в гол макар Викарио да хвана ъгъла и да изби в гредата си и мрежата - 1:1.

Последва нова доза лош късмет за домакините след като Ван де Вен и Мадисън бяха принудително сменени с разтежение и проблем в глезена, съответно. В 55-ата минута и Удоджи бе изгонен за шпорите след втори жълт картон, оставяйки тима на Постекоглу с двама по-малко.

Така Челси реши срещата в 75-ата минута когато Стърлинг бе изведен от дясно и пусна за Джаксон на празна врата за 2:1. Въпреки това Тотнъм успя да стигне и до нов гол в 81-ата минута на Дайър от близо, но ВАР отмени отново поради засада на защитника, включил се в предни позиции. Домакините създадоха и още опасности, но Челси повтори гола си в 94-ата минута отново с атака от дясно и центриране на празна врата за Джаксон - 3:1.

В 97-ата минута Джаксон вкара и хетрик когато излезе сам срещу вратаря и го заобиколи за 4:1.

  Сподели
1100