Вила отряза за пореден път Ливърпул за Даунинг


Н. Гавазов

Вила отряза за пореден път Ливърпул за Даунинг

Полузащитникът на Астън Вила Стюард Даунинг най-вероятно ще остане в тима и през следващия сезон, след като от ръководството на клуба отклониха поредната оферта за играча от страна на Ливърпул, съобщава новината Daily Mail. Както е известно, интересът на „мърсисайдци" към талантливия футболист продължава вече няколко месеца, но „виланите" не желаят да загубят своя лидер, особено след неотдавнашното напускане на Ашли Йънг.

Съотборникът на Стилиян Петров ясно заяви, че иска да напусне „Вила Парк" и вече отказа да подпише нов договор с Вила. През следващата седмица той ще се срещне с мениджъра на тима Алекс МакКлийш, за да бъде обсъдено бъдещето му, но шотландският наставник на тима още в края на юни заяви, че ще направи всичко възможно, за да запази 26-годишния Даунинг и според специалистите, най-вероятно двете страни ще се разберат помежду си.

По такъв начин, след поредния отказ за продажбата на футболиста Ливърпул ще насочи вниманието си към друг играч - полузащитника на Валенсия Хуан Мануел Мата, който може да струва на „мърсисайдци" около 20 милиона евро.

 

  Сподели
124