Емери: Побеждаваме и това е най-важното


Н. Гавазов

Емери: Побеждаваме и това е най-важното

Мениджърът на Астън Вила Унай Емери говори за победата над Лутън Таун (3:1) в мача от 10-ия кръг на английския Чемпиъншип.

"На "Вила Парк" винаги се чувстваме специални, когато сме близо до нашите фенове. Те ни дават енергия и се опитваме да играем с тях. Побеждаваме и това е най-важното. През 90-те минути на мача идеята ми е да се насладим на футбола с феновете и да се опитаме да играем с нашата структура и да затвърдим стила си. Ще играем и ще се настройваме мач след мач, защото сме развълнувани - но в същото време спокойни, опитвайки се да получаваме повече и повече.

Трябва да се опитаме да бъдем постоянни през всичките 90 минути и идеята ни винаги е да контролираме играта и да отбелязваме голове. Когато вкарате и увеличите преднината в резултата, вие създавате предимство, това е много важно, защото в даден момент опонентът може да вкара по начина, по който е отбелязал, използвайки един шанс. Все още бяхме спокойни и контролирахме мача благодарение на нашата идея. Поздравления за играчите, поздравления за всеки фен, защото те ни подкрепяха. Сега ще мислим за следващия двубой в Нотингам“, заяви Емери.

След десет кръга тимът на Емери е на пето място с 22 точки. Тотнъм е лидер в шампионата (26 точки).

  Сподели
158