Барнс: Собослай може да играе като Джерард


Н. Гавазов

Барнс: Собослай може да играе като Джерард

Легендата на Ливърпул Джон Барнс определи полузащитника на "червените" Доминик Собослай за най-добрия играч във Висшата лига.

Собослай се настани страхотно в Ливърпул след трансфера си за £60 милиона от РБ Лайпциг миналото лято, напомняйки на Барнс за легендарния Стивън Джерард в неговите изпълнения.

Барнс признава, че Доминик наистина го е изненадал. Джон не очакваше 22-годишният унгарец да е толкова добър.

"Собослай разбира ролята си и от индивидуална гледна точка, по отношение на неговите технически и физически способности, той бе много по-добър, отколкото очаквах.

Не знаех много за него, когато влезе, но той е добър с топката. Може да дриблира, може да подава, може да стреля. Има страхотно отношение, може да играе в нападение и в защита.

Мисля, че той може да играе като Стивън Джерард, от бокс на бокс. В момента Ливърпул използва трима полузащитници и от него не се изисква да играе по този начин, но той може да прави всичко в средата на терена. Много съм впечатлен от него.

Доминик Собослай ме впечатли най-много. Докато с играчи като Едегор или Сака от Арсенал, играчите на Манчестър Сити очакваме това, защото ги познаваме и знаем тяхната последователност.“

Според мен той е най-яркият играч във Висшата лига. Най-вече защото не знаех колко е добър. Може би, ако знаех, нямаше да бъда толкова впечатлен. Трябва да кажа, скаутите на Ливърпул свършиха невероятна работа, заяви Барнс.

  Сподели
202