Постекоглу: Тотнъм е различен без Кейн


Н. Гавазов

Постекоглу: Тотнъм е различен без Кейн

Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу заяви, че напускането на нападателя Хари Кейн не е направило отбора му по-добър, а просто различен.

Миналото лято Тотнъм продаде най-добрия си играч за последните години в лицето на Кейн на Байерн. Въпреки това Спърс направи блестящ старт на новия сезон и вече е лидери във Висшата лига.

Постекоглу смята, че напускането на Кейн просто е позволило на Тотнъм да има "различна динамика". Ако Хари бе останал, принципите на игра на Спърс щяха да бъдат същите.

"Няма да коментирам това твърдение, че нашият отбор е по-добър без Хари, защото в последния мач за нас Хари бе добре в нашата игрова система, отбелязвайки четири гола.

Можем да го сложим някъде. Това е сарказъм.

Това, че той не е тук, просто ни позволява да имаме други играчи в състава и те промениха динамиката.

И докато искам отборът ми да има ясна структура на играта си, аз се опитвам да създам балансиран състав, където отделните играчи могат да променят динамиката.

Сони като наш номер 9 е различен от Хари или Ричи (Ришарлисон) като наш номер 9. Фактът, че Хари не е тук, прави отбора ни различен, защото използваме различни играчи, но ако Хари бе тук, нашата структура щеше да бъде същата. Щяхме да имаме същите основи: да доминираме над противника и да оказваме натиск върху противника", заяви Постекоглу.

  Сподели
246