Тонали е дисквалифициран за 10 месеца


Н. Гавазов

Тонали е дисквалифициран за 10 месеца

Италианската футболна федерация отстрани полузащитника на Нюкасъл и Италия Сандро Тонали за 10 месеца заради залагания. Това съобщава Football Italia.

Според източника, италианският халф е залагал на мачовете на Милан, когато е играл за този клуб. Той призна, че сега има задължения от три милиона евро. В един момент кредитори заплашиха футболиста, обещавайки да му счупят краката.

Заради дисквалификацията италианецът ще пропусне остатъка от сезона на английската Висша лига, както и Европейското първенство през 2024 г., ако Италия успее да се класира.

Тонали премина в Нюкасъл от Милан през миналия трансферен прозорец за €64 млн. Този сезон халфът изигра 12 мача за "свраките“ във всички турнири, в които отбеляза един гол. Договорът на играча с настоящия клуб е валиден до края на юни 2028 г. Приблизителната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 60 милиона евро.

Припомняме, че по-рано футболистът на Ювентус Николо Фаджоли стана първият футболист, посочен по време на разследването за залагания, и вече получи седеммесечно наказание.

  Сподели
219