Карагър: Достатъчно, играчите симулират!


Н. Гавазов

Карагър: Достатъчно, играчите симулират!

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър разкритикува поведението на играчите от Висшата лига, които симулират контузии, за да пречат на атаката на противника.

Като пример Джейми посочи епизод от мача от 9-ия кръг между Астън Вила и Уест Хем (4:1), в който халфът на домакините Николо Дзаниоло падна, хващайки се за главата, след като загуби топката в собствената си половина на терена като резултат от борба с опонента. Реферът Дейвид Кут, следвайки препоръките, спря играта в този момент.

"Достатъчно за мен. Играчите симулират наранявания на главата. Съдията може да не знае за това, но той е видял двубоя и знае, че нищо страшно не се е случило.

Това съсипва играта. Играчите падат, когато осъзнаят, че загубата на топката може да доведе до опасна ситуация, знаейки, че съдията е длъжен да свири. Това са глупости.

Това трябва да спре, случва се твърде често. Това бе въведено, за да помогне на играчите, но сега те злоупотребяват с него. Пет минути по-късно всичко бе наред с Дзаниоло“, заяви Карагър.

  Сподели
333