Артета: Жезуш промени нашия свят


Н. Гавазов

Артета: Жезуш промени нашия свят

Мениджърът на Арсенал Микел Артета похвали значението на нападателя Габриел Жезуш за своя отбор след победата с 2:1 над Севиля.

Жезуш бе този, който създаде гола за Габриел Мартинели, който откри резултата късно през първото полувреме на мача във вторник вечерта.

В началото на второто полувреме Жезуш се разписа сам, а този гол в крайна сметка остана победен за "артилеристите".

Жезуш вече може да се похвали с 23 гола в 41 мача от Шампионска лига в кариерата си и именно заради този опит и тези умения Артета привлече Жезуш от Манчестър Сити през лятото на 2022 г.

"Той премина през много през последните години и все още е млад. Той има много опит - някои от тях не са най-приятните преживявания, но бе много необходимо за него да стане играчът, който е днес. Аз много се радвам, че го имам в отбора.

Има причина, поради която той дойде при нас. Мисля, че той промени нашия свят. Той донесе толкова много вяра и енергия на този отбор. Той трябва да се докаже в тези моменти и го прави. Ето как играчът става отговорен за отбора.

Големите мачове се правят за големи играчи. Той трябва да създава моменти като този на тези стадиони. Той го направи по впечатляващ начин тук.

Имаме нужда от такива играчи, за да печелим мачове. Ако искате да играете срещу Манчестър Сити и след това да отидете на "Стамфорд Бридж", тогава елате тук – това е нивото, на което се представяме в момента. Момчетата заслужават голяма заслуга за това, че дойдохме тук и спечелиха“, заяви Артета, цитиран от The Independent.

  Сподели
285