Комисия започна изслушване за нарушаване на ФФП от Евертън


Н. Гавазов

Комисия започна изслушване за нарушаване на ФФП от Евертън

Независима комисия започна дисциплинарно изслушване във връзка с предполагаемите нарушения на правилата за финансов феърплей (ФФП) от страна на Евертън на закрито заседание във вторник, 17 октомври, и ще приключи следващата седмица, съобщава Daily Mail.

През март английската Висша лига обвини Евертън в нарушаване на правилата за финансов феърплей. Съобщава се, че финансовите загуби на клуба от Ливърпул са били £372 милиона ($453 милиона) през последните години, срещу горна граница от £105 милиона ($128 милиона).

Очаква се Висшата лига да публикува присъдата и санкциите, наложени от трибунала в някакъв момент следващия месец, без предварително известие до другите клубове. Лигата ще се ръководи от решението на комисията, за което няма ясни срокове за работа.

Нивото на секретност около процеса е такова, че висши служители на Евертън не са знаели за изслушванията, когато са се свързали с тях от Daily Mail.

Евертън категорично отрича всякакви нарушения и е уверен, че клубът ще бъде оправдан, тъй като твърди, че е получил плащания от Висшата лига поради финансовото въздействие на пандемията COVID-19.

Ако Евертън бъде признат за виновен, клубът може да получи редица санкции, включително глоба, забрана за трансфер или отнемане на точки.

Случаят може да има и огромни финансови последици за клуба, тъй като може да повлияе на предложената продажба на клуба на 777Partners.

  Сподели
196