Ливърпул може да се бори за Палиня през януари


Н. Гавазов

Ливърпул може да се бори за Палиня през януари

Ливърпул е готов да се състезава с Байерн в битката за полузащитника на Фулъм Жоао Палиня.

През миналия месец Палиня подписа договор с Фулъм до 2028 г. Това се случи няколко седмици, след като трансферът на Жоао в Байерн се провали в последния ден от летния трансферен прозорец.

Смята се, че новият договор просто е позволил на Палиня да увеличи заплатата си и не трябва да създава допълнителни усложнения при напускането на Жоао от Фулъм.

Говори се, че Палиня остава на радара на Байерн, но Anfield Watch твърди, че Ливърпул също продължава да се интересува от 28-годишния португалски национал.

Миналото лято Ливърпул подписа с четирима полузащитници, но старши треньорът на Червените Юрген Клоп все още не разполага с чист дефанзивен полузащитник.

Ливърпул проявяваше интерес към Палиня миналото лято и може да направи оферта за Жоао през януари. Вярно е, че за това "червените" ще трябва да отделят 70 милиона паунда.

Съобщава се, че бюджетът на Ливърпул за януари е ограничен до £60 милиона, но Червените ще могат да си позволят Палиня, ако продадат някого или, например, знаят, че ще продадат Мохамед Салах на печалба в края на сезона.

  Сподели
290