Карагър: За Ливърпул е рано да претендира за титлата


Н. Гавазов

Карагър: За Ливърпул е рано да претендира за титлата

Легендата на Ливърпул Джейми Карагър се съмнява, че "червените" ще могат да се борят за титлата във Висшата лига този сезон.

Ливърпул завърши миналия сезон на 22 точки зад спечелилия титлата Сити, като дори не се класира за Шампионска лига.

Ливърпул остава много по-близо до върха на таблицата през новата кампания, но Карагър смята, че отборът на Юрген Клоп може да се нуждае от още една година, за да стане достатъчно силен.

"Може да е твърде рано за това и ще трябва да изчакаме една година. Все още смятам, че Сити има надмощие в защита. Не мисля, че техният отбор има наистина слабо място. Въпросът е колко дълго ще отсъства Де Брюйне. Те също загубиха Гюндоган, играч от голямо значение за тях, и това ще се усети.

Ще видим как Сити ще бъде повлиян от Световното клубно първенство, допълнителните пътувания и мачове. Мачовете от Лига Европа ще бъдат по-малко стресиращи за Ливърпул от мачовете в Шампионска лига. Ако Сити и Ливърпул стигнат далеч в Европа, Юрген Клоп ще трябва по-често да играе с най-силния си отбор. Нека видим къде е Ливърпул през януари, защото нищо не се знае.

Ливърпул има напълно нова полузащита и не знаехте как ще започнат сезона. Така че имаше малко скептицизъм в началото. Но сега изглежда, че можем да се борим. Ще трябва да изчакаме и да видим къде е Ливърпул след международната пауза през ноември. Дотогава Ливърпул ще е изиграл 12 мача и ще има ясна представа за какво го очаква.

Все още имаме нужда от дефанзивен халф. Според мен Макалистър не е това. Той е добър играч, но не е дефанзивен халф. Надяваме се, че това може да се промени през януари. Много се говори за Андре от Флуминензе. Ако е този, когото искат, тогава би било страхотно да го привлечем през януари“, заяви Карагър.  

  Сподели
261