Стана ясно защо не бе признат голът на Диас


Н. Гавазов

Стана ясно защо не бе признат голът на Диас

Стана ясна истинската причина, поради която голът на нападателя на Ливърпул Луис Диас срещу Тотнъм бе неправилно отменен въпреки намесата на VAR.

Деветте играчи Ливърпул претърпяха поражение с 2:1 от Тотнъм в събота, допускайки решаващия гол - или по-скоро автогол от Жоел Матип - в шестата минута на добавеното време.

Най-противоречивият момент от мача на стадион "Тотнъм Хотспър"  бе голът на Диас, който беше отменен поради засада в 34-ата минута, когато "червените" вече бяха с десет човека, но резултатът все още не бе открит.

След мача реферът веднага публикува изявление, в което се казва, че голът на 26-годишния колумбиец е отменен поради "сериозна човешка грешка".

The Telegraph успя да разбере какво всъщност се е случило в този епизод. Оказва се, че отменения гол е бил на съвестта на рефера на ВАР Дарън Инглънд.

По някаква причина Инглънд е бил уверен, че съдията на мача Саймън Хупър е зачел гола на Диас. Следователно, след като се увери, че Луис не е в засада, Дарън каза на колегата си на полето фразата "проверката е завършена“.

Но факт е, че първоначално Хупър не зачете гола на Диас, доверявайки се на своя съдия, който вдигна флага като сигнал за засада.

Въпреки че би било против буквата на закона, Инглънд можеше да се намеси по-късно, когато Хупър позволи на Тотнъм да рестартира, но Дарън, дори осъзнавайки грешката си, реши да следва стриктно протокола.

"Веднага си помислих, че очевидно няма засада, но смятате, че VAR има по-добър ъгъл. На полувремето вече знаехме (за грешката). Лесно се вижда от снимката. Почти съм сигурен, че който и да е направил това решени, го направи не умишлено. Не му отне толкова време да реши. Малко е странно и някой трябва да го обясни. Нямам какво да добавя.

В добрите стари времена линейният съдия трябваше да види, че няма засада, защото имахме такива ситуации доста често. И когато гледате повторенията, това е съвсем очевидно. Но, отново, никой нямаше намерение тук. Не каквото и да кажа сега, това ще направи заглавие, но няма да помогне изобщо на ситуацията“, оплака се мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп след мача.

  Сподели
1302