Невил: Джоунс не заслужаваше червен картон


Н. Гавазов

Невил: Джоунс не заслужаваше червен картон

Специалистът от Sky Sports Гари Невил смята, че полузащитникът на Ливърпул Къртис Джоунс не е заслужавал да бъде изгонен в мача срещу Тотнъм.

Ливърпул остана с десет души в 26-ата минута на съботния мач от Висшата лига на стадион "Тотнъм Хотспър". Реферът Саймън Хупър първоначално показа жълт картон на Джоунс, но след като отиде до монитора, реши да изгони Къртис за груба игра срещу Ив Бисума.

Според Невил, Хупър е можел да пощади Джоунс, в чиято постъпка Гари не вижда никакви злонамерени намерения.

"Не. Знам, че когато правиш нещо умишлено на опонент, аз самият съм го правил в миналото, но тук той не го прави. VAR му показа (на съдията) края на действието и това не е това, което всъщност е -  кракът на играча се плъзна върху топката.

Това изобщо не е червен картон и съдията ще си го получи, ако провали играта. Мисля, че той щеше да се бие честно, но кракът му мина над топката. В наши дни съм по-малко уверен във футбола от всякога, но мисля, че той не е имал злонамерени намерения.

Ако гледате края на действието на забавен каданс, ще стигнете до заключението, че това е червен картон. Трябва да гледате цялото действие на пълна скорост. Със скоростта, с която играчите влизат в битката. Бисума тича към топката, както прави Къртис Джоунс. Но, вижте, съгласен съм, че жълт картон в такъв вид епизод би изглеждал като нещо недоизказано", заяви Невил.

  Сподели
574