Манчестър Юнайтед готви трансфер на Киеза


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед готви трансфер на Киеза

Манчестър Юнайтед възнамерява да привлече нападателя на Ювентус Федерико Киеза през януари.

25-годишният футболист показва впечатляваща форма за "Старата госпожа" през кампанията 2023/24, отбелязвайки четири гола и регистрирайки една асистенция в шест участия в Серия А.

Настоящият договор на Киеза с клуба Торино е на по-малко от две години и наскоро имаше спекулации около бъдещето му в италианския гранд.

Според Calciomercato, Манчестър Юнайтед следи отблизо ситуацията, като "червените дяволи" планират да предприемат действия, когато януарският трансферен прозорец отвори за работа.

Докладът твърди, че Ювентус вероятно ще поиска около 60 милиона евро (52 милиона британски лири) за италианския национал, който премина в Старата госпожа от Фиорентина през 2020 г., първоначално под наем.

Киеза отбеляза 26 гола и регистрира 21 асистенции в 100 мача за настоящия си отбор във всички състезания, докато той отбеляза пет гола в 42 мача за италианския национален отбор.

Съобщава се, че Ювентус иска да удължи сделката с нападателя до юни 2026 г. със същата заплата от 5 милиона евро (4,3 милиона британски лири) на година, но вероятно ще му бъде предложено повече от това, за да премине на "Олд Трафорд".

Смята се, че Ман Юнайтед гледа на Киеза като на заместник на Джейдън Санчо, като се очаква нападателят да бъде продаден през януарския трансферен прозорец, заради конфликт с мениджъра Ерик тен Хаг, който възникна от коментарите, направени от двамата след сблъсъка с Арсенал.

Тен Хаг твърди, че 23-годишният играч не е участвал в мача на стадион "Емирейтс" поради някои слаби представяния в тренировките, но Санчо отрече това да е така в публикация в социалните медии.

Освен ако нападателят не се извини, той не се очаква да играе отново за "червените дяволи", а Рома, Барселона и Борусия Дортмунд са сред клубовете, които се свързват с трансфер на играча през януари.

Освен това има несигурност около бъдещето на Антони, тъй като нападателят е аут,  докато се справи с обвиненията в малтретиране от две различни жени.

Мейсън Грийнууд също няма да представлява отново клуба, като англичанинът е изпратен под наем в Хетафе за кампанията 2023/24.

Заради всичко това ръководството на Манчестър Юнайтед ще осигури налични средства за привличане на нов нападател през януари, като се твърди, че Киеза е идентифициран като водещата цел на клуба в началото на 2024 г.

  Сподели
615