Лебьоф: Челси е клуб от средно ниво


Н. Гавазов

Лебьоф: Челси е клуб от средно ниво

Бившият защитник на Челси Франк Лебьоф се изказа остро за последните резултати на "сините“, като каза, че отборът вече е посредствен, а президентът на Челси Тод Боели трябва бързо да промени нещо.

"Челси е клуб от средно ниво. Ще бъде трудно да привлечем играчи и футболисти като Мбапе няма да искат да дойдат. Големите играчи искат да играят в Шампионска лига. Арсенал има този проблем от години, както и Манчестър Юнайтед. Нямам нищо против Тод Боели, но те трябва бързо да променят нещата или ще убият клуба.

Бих казал, че най-големият виновник са хората, които отговарят за набирането на персонал. Можете да подписвате дългосрочни договори с млади играчи, ако са отдадени на занаята си, но ръководството е забравило за необходимостта от балансиране на отбора. Ядрото на отбора е много младо, с изключение на Силва, и там няма много опит. Дори Енцо Фернандес изглежда много млад, въпреки че познава играта отвътре.

Не виждам лидер и това е основният проблем. Екипът за подбор не е помислил за това и мисля, че всеки носи отговорност. Боели одобри сделките и Почетино отговаря за тях. Ако ме помолят да водя Челси, дори аз бих отказал! Липсата на лидер е необратим проблем и не знам как могат да го поправят“, заяви Льобьоф, цитиран от Casinos En Ligne.

В момента Челси след шест кръга на английската Висша лига е на 16-о място с пет точки.

  Сподели
408