Гуардиола: Може да получа няколко минути срещу Нюкасъл


Н. Гавазов

Гуардиола: Може да получа няколко минути срещу Нюкасъл

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се пошегува, че самият той ще трябва да играе в 3-ия кръг на Купата на лигата срещу Нюкасъл.

Възможностите за ротация на Гуардиола са ограничени в началото на новия сезон с Джон Стоунс, Кевин Де Броюне, Матео Ковачич и Бернардо Силва с контузии, Джак Грилиш едва се върна от болницата, а Родри получи червен картон срещу Нотингам Форест в събота.

Сити трябва да пътува до "Сейнт Джеймсис Парк" в сряда и Гуардиола се пошегува, че в настоящата ситуация само скорошната операция на гърба може да му попречи да излезе на терена.

"Някои играчи, които вече са играли много минути, няма да играят срещу Нюкасъл.

Купата на лигата е страхотна възможност за всички момчета, които не играят редовно. Те могат да получат малко минути, което е страхотно.

Но що се отнася до останалите играчи, няма да изразходвам нито един процент от енергията си за Купата на лигата. Играчи като Кайл (Уокър), Рубен (Диас) играят 90 минути за нас и 90 минути за своите национални отбори, те вече са изчерпани.

Така че момчетата, които имат нужда от това, играчите от академията и може би аз, ще играят. Гърбът ми се чувства по-добре, така че може да получа няколко минути!“ - заяви Гуардиола.

  Сподели
592