Савидж смята, че Тен Хаг може да бъде уволнен към Коледа


Н. Гавазов

Савидж смята, че Тен Хаг може да бъде уволнен към Коледа

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Роби Савидж вярва, че мениджърът на Червените дяволи Ерик Тен Хаг може да бъде уволнен до Коледа, ако резултатите не се подобрят дотогава.

След като похарчи около £180 милиона за летни трансфери, Тен Хаг започна новия сезон с три загуби в пет мача от Висшата лига.

Савидж вярва, че Юнайтед вече е извън надпреварата за титлата и Тен Хаг има около три месеца, за да спаси работата си.

"Това беше един от най-лошите стартове на кампания във Висшата лига. Отборът играе наистина слабо и някои от промените, като напускането на Хейлунд през уикенда, изглеждат много странни.

Изобщо не бях изненадан, че Брайтън дойде на "Олд Трафорд" и спечели. Ерик Тен Хаг трябва да накара играчите си да се възползват максимално от способностите си в играта и тъй като не го правят, той е под огромен натиск.

Всеки, който дойде на това място, веднага ще бъде под огромен натиск, ако отборът не печели мачове. Всеки мениджър на Манчестър Юнайтед трябва да печели мачове и да ги печели по определен начин.

Тен Хаг не е в състояние, така че той определено трябва да спечели следващите няколко мача във Висшата лига. Не виждам да получат нещо срещу Байерн в Шампионска лига и ако сме реалисти, след пет мача той може да бъде елиминиран от надпреварата за шампионата.

Мислех, че Юнайтед ще даде на Сити шанс за парите си с летен тласък, но те са на километри от това. Тен Хаг трябва да получи време поне до Коледа, защото е необходимо време на новите играчи да затоплят неговата философия и стил на играйте, но ако дотогава нещата не се подобрят, може би е време за промяна.

Ако резултатите продължат в същия дух и не се подобрят до Коледа, разбира се, той може да бъде уволнен. Мисля, че резултатите ще диктуват какво ще се случи с Тен Хаг, защото дотогава ще разберем тяхната позиция в Шампионска лига. И ако те не преминат през груповата фаза, или в Лига Европа, или напълно отпаднат, тогава това неизбежно ще определи какво ще се случи през останалата част от сезона. Но времето за намеса все още не е дошло - има още около два месеца и половина“, заяви Савидж за Daily Express.

  Сподели
439