Реал Мадрид предложи 50 милиона за Фабрегас


Н. Гавазов

Реал Мадрид предложи 50 милиона за Фабрегас

Според информация на каталунското издание Sport, Реал Мадрид е направил днес в късния следобед сензационно предложение в размер на 50 милиона евро за покупката на капитана на Арсенал Сеск Фабрегас. Както е известно, главен претендент за подписа на 24-годишния полузащитник се смята, че е историческият съперник на Кралския клуб - Барселона, който отдавна ухажва испанския национал.

През лятото на миналата година каталунците отправиха две предложения за покупката на играча, а по всичко личи, че трансферната сага ще продължи и през настоящото лято - европейският шампион отново активизира усилията си за подписа на Фабрегас и според последните информации, Барселона вече е отправил оферта в размер на 31 милиона евро.

Вчера високопоставен сътрудник на лондончани съобщи в интервю за ВВС, че Арсенале готов да се раздели със своя капитан, ако успее да съгласува условията по сделката, но не е тайна, че от „Емирейтс" оценяват играча си значително повече, отколкото има намерение да предложи Барселона.

Отчитайки явното желание на Фабрегас да се завърне в родния клуб, сред специалистите се появиха предположения, че все пак двата гранда ще се разберат и до края на седмицата трансферът ще бъде факт, поради което, новината от тази вечер, че Реал се намесва в битката за подписа за капитана на Арсенал прозвуча като гръм от ясно небе.

50 милиона евро - сума, която напълно би устроила лондончани и на която е малко вероятно Барселона да отговори с контра-предложение, като се знае ограниченият бюджет на каталунците.

Изненадата е още по-голяма, защото от „Сантяго Бернабеу" вече дадоха да се разбере, че не са заинтересувани от услугите на Фабрегас, но този ход на „белите" може да има по-скоро „политически мотиви": в случай, че Арсенал приеме предложението на мадридчани, това ще даде огромни козове на „артилеристите" да поискат същата сума или поне близка до нея и от Барселона.

 

  Сподели
93