Де Дзерби: Фъргюсън може да стане най-добрият голмайстор в Европа


Н. Гавазов

Де Дзерби: Фъргюсън може да стане най-добрият голмайстор в Европа

Мениджърът на Брайтън Роберто Де Дзерби е сигурен, че неговият нападател Еван Фъргюсън е способен да стане "най-добрият голмайстор в Европа".

В навечерието на 18-годишният Фъргюсън стана едва четвъртият тийнейджър, който успя да направи хеттрик във Висшата лига. Трите гола на Еван донесоха убедителна победа на Брайтън с 3:1 над Нюкасъл.

Фъргюсън отбеляза осем гола в последните си осем титуляри за "чайките" и Де Дзерби е убеден, че младият ирландец има страхотно бъдеще пред себе си.

"Радвам се за него и не става въпрос само за головете. Доволен съм от представянето му, особено през първото полувреме. Той бе на правилните позиции. Нюкасъл се защитаваше във формация 4-4-1 и там бе пространство за него. Той разбира, когато има място. Той работи, за да усъвършенства уменията си.

Той може да стане голям, голям, голям играч. Качествата му са достатъчни, за да бъде страхотен играч. Може да стане един от най-добрите, голмайстори в Европа. Той е роден през 2004 г., на 18 е. Не знам колко млади играчи вкарват толкова много точно като него“, заяви Де Дзерби.

  Сподели
215