Силва се оплака от новите директиви за борба с бавенето на времето


Н. Гавазов

Силва се оплака от новите директиви за борба с бавенето на времето

Мениджърът на Фулъм Марко Силва се оплака, че новите директиви за справяне с загубата на време са в полза на големите клубове.

През уикенда Фулъм излезе от поражението в конфронтацията с Арсенал (2:2), и го направи в неравностойни състави.

"Котиджърсите" останаха с десет човека в 83-ата минута, когато защитникът Калвин Баси бе изгонен от рефера Пол Тиърни за два жълти картона.

Баси получи първия си "жълт картон" за бавене на времето, а Силва не може да се съгласи с това. Марко също е възмутен, че Тиърни не наказа крилото на Арсенал Букайо Сака за фаул срещу Баси, когато "топчиите" отбелязаха втория си гол.

"Първият жълт картон на Калвин е смешен.

Според мен, в случая с втория гол на Арсенал, бе чист фаул срещу Калвин. Сака го хвана за ръката, това е чист фаул. Говорих с четвъртия съдия и той каза: "Ще извикам рефера да ти покаже жълт картон".

Разбира се, знаем, че играем по нови директиви. Те лишават играта от емоции.

Те ще защитят големите клубове, защото всяко решение трябва да бъде последователно. Ако на играч на Фулъм му трябват 15 секунди, за да вкара топката  или да изпълни свободен удар, това ще бъде жълт картон.

Този ​​играч винаги ще бъде под напрежение, защото при фаул ще получи втори жълт картон, както например се случи с Калвин.

Но това не е така за други клубове. Ако сте следели Партей, при едно от първите хвърляния на топката към моята аутлиния, той прекара много повече време от Калвин, за да пусне топката в игра.

Това (в случая с Баси) не е жълт картон. Защо трябва да се показва картон? Само защото противникът губи мача? Ето защо казвам, че няма да видите последователност в тези решения", заяви Силва.

  Сподели
217