ВАР съдии: Не се поправяме, защото сме приятели


И. Ангелов

ВАР съдии: Не се поправяме, защото сме приятели

Майк Дийн признава, че не е поправил грешка на Антъни Тейлър по време на сблъсъка между Челси и Тотнъм, защото двамата са "приятели". По време на злополучния сблъсък между "сините" и "шпорите" през миналия сезон, при резултат 2:1 в добавеното време, Кристиан Ромеро дръпна за косата Марк Кукурела в наказателното поле при корнер. Не беше отсъден фаул и "шпорите" спечелиха втори корнер, от който Хари Кейн вкара изравнителен гол в 96-ата минута. Сега Дийн призна, че не е искал да причинява "огорчение" на Тейлър, като го изпрати до екрана на VAR заради тяхното приятелство, затова е предпочел да не се намесва.

В предаването Up Front with Simon Jordan Дийн каза: "Пропуснах глупавото дърпане на косата в мача между Челси и Тотнъм, което беше жалко от моя гледна точка.

"Това е един от случаите, в които, ако имах отново времето си, какво щях да направя? Бих изпратил Антъни [Тейлър] на екрана. Мисля, че знаех, че ако го изпратя на екрана ... той предупреди и двамата мениджъри, изигра адски добър мач, беше толкова труден мач от край до край.

"След това казах на Антъни: "Просто не исках да те пращам на екрана след това, което се случи в мача". Не исках да го пращам на екрана, защото той е мой приятел, както и съдия, и мисля, че не исках да го пращам на екрана, защото не исках да го огорчавам повече от това, което вече имаше.

"Антъни е достатъчно голям, плешив и грозен, за да знае, че ако отива на екран, отива на него по някаква причина. Ако сега някой си издърпа косата, това е лесно. Това е просто мозъчна грешка от моя страна, наистина лошо решение от моя страна, и това донякъде ми повлия като VAR рефер занапред".

Признанието на Дийн едва ли ще доведе до много съчувствие от страна на феновете, особено тези, които подкрепят Челси, като се има предвид, че Ромеро трябваше да бъде изгонен. Мачът между двата клуба завърши с червени картони и за двамата тогавашни мениджъри - Антонио Конте и Томас Тухел.

Докато Дийн се оттегли от професията, Тейлър ще бъде съдия на мача на Брайтън срещу Уест Хем този уикенд.

  Сподели
694