Хьойлунд приближава дебют след травмата


И. Ангелов

Хьойлунд приближава дебют след травмата

Манчестър Юнайтед е определил дата за дебюта на Расмус Хойлунд след преминаването му от Аталанта за 72 млн. паунда (92 млн. долара). Датският нападател е на прага на дългоочаквания си дебют за "червените дяволи" след престижния си трансфер от отбора от Серия А. Според Daily Mail нападателят може да се появи в игра този уикенд срещу Нотингам Форест на "Олд Трафорд", като Юнайтед отчаяно иска да се върне към победите, след като миналия уикенд отстъпи с 2:0 на Тотнъм.

Хьойлунд получи контузия в гърба по време на предсезонната подготовка с Аталанта, която го принуди да отсъства от терена. Изследването с ядрено-магнитен резонанс, направено от лекарите на Юнайтед, показа, че в гърба му има възпаление, което може да доведе до по-нататъшни стресови фрактури.

Нападението на Юнайтед изглеждаше беззъбо срещу Тотнъм, тъй като Маркъс Рашфорд все още не изглежда във форма в ролята си на централен нападател, а приносът на голове на Бруно Фернандеш също буди безпокойство. Ето защо в лагера има усещане за спешност за включването на Хьойлунд в състава за мача, за да може той поне да получи роля срещу Форест от пейката, ако тимът на Ерик тен Хаг се окаже в търсене на гол.

  Сподели
390