Стана ясно защо Кайседо отказа на Ливърпул


Н. Гавазов

Стана ясно защо Кайседо отказа на Ливърпул

Главният изпълнителен директор на Брайтън Фил Барбър обясни защо полузащитникът Мойсес Кайседо отхвърли Ливърпул в полза на Челси.

Миналата седмица Ливърпул съгласува цена от 111 милиона паунда за Кайседо, но Мойсес отказа сделката и се присъедини към Челси за 115 милиона паунда.

Барбър обяснява това с това, че Кайседо е бил твърде придирчив към мястото на пребиваване. 21-годишният еквадорец със сигурност искаше да се установи в столицата, а не в пристанищен град в северозападната част на страната.

"Първо, Ливърпул е велик футболен клуб и човек би си представил, че всеки играч би се възползвал от възможността да играе на "Анфийлд".

Но не и в този случай. По някаква причина Мойсес и неговите съветници са решили, че Лондон и в крайна сметка Челси са тяхната приоритетна дестинация.

Разбира се, нашата позиция в тази ситуация беше малко по-различна, защото се споразумяхме за сделка, прекарахме много дни в преговори с Ливърпул. Те не можеха да направят нищо повече.

Ливърпул бе страхотен и професионален през целия процес, но в крайна сметка всичко зависеше от играча. Вече не бяхме в това - беше между играча, Ливърпул и агента и в крайна сметка те взеха своето решение.

В този момент бе ясно, че той няма да отиде в Ливърпул и ние трябваше да възстановим нещата. След като се споразумяхме за британския трансферен рекорд, го направихме отново три дни по-късно, което е меко казано необичайно.

Започнахме да работим с Челси веднага щом разбрахме, че няма да има сделка с Ливърпул. Трябва да защитим собствените си интереси и нашият интерес е играчът и правилната оценка на стойността на играча.

Подсигурихме това. Сега Мойзес навлиза в следващия етап от кариерата си. Той е страхотен играч и може да стане един от най-добрите полузащитници в света, потенциалът му го позволява.

Изиграхме роля в развитието на неговата кариера. Продължаваме напред, имаме страхотен отбор и нашият модел е да привлечем нови играчи“, каза Барбър пред talkSPORT.

  Сподели
1079